Concertagenda

4 november 2018 Gehad: gezamenlijk concert met Intermezzo in de Kogerkerk in Koog a/d Zaan

Concert ‘Waar vriendschap is…’

Vocaal Ensemble Intermezzo Zaanstad en Camerata Liocorno uit Hoorn.
Twee koren gaven invulling aan deze titel met twee verschillende uitvoeringen van Ubi Caritas ofwel: ‘Waar vriendschap is…’.
Het koor Camerata Liocorno uit Hoorn met het Ubi Caritas van Ola Gjeilo (1978) dat gecomponeerd is in 1999.
Vocaal Ensemble Intermezzo uit Zaanstad zingt het Ubi Caritas, gecomponeerd in 2018 door Carlotta Ferrari (1975). Deze uitvoering is een première in Nederland, voor de eerste keer uitgevoerd.
Twee kamerkoren met hun eigen programma, maar die gezamenlijk het bekende werk Locus Iste van Anton Bruckner zingen o.l.v. Lorenzo Papolo.
De samenwerking tussen beide koren is het vervolg van het eerste deel, want in april van dit jaar was het Zaanse koor Vocaal Ensemble Intermezzo gast van het Hoornse koor Camerata Liocorno.
Vriendschappelijke muzikale uitwisseling voor het Zaanse en het Hoornse publiek is de basis voor deze ontmoetingen van Vocaal Ensemble Intermezzo met zijn dirigent Frank Hilberink en Camerata Liocorno met dirigent Lorenzo Papolo.
Beide kamerkoren voeren een programma uit met muziek uit verschillende perioden. 

www.veintermezzo.nl
camerataliocorno.nl

Vocaal Ensemble Intermezzo o.l.v. Frank Hilberink
Camerata Liocorno o.l.v. Lorenzo Papolo

 

Op zaterdagmiddag 13 april 2019 geeft Camerata Liocorno een eigen concert in de Lutherse kerk aan de Ramen in Hoorn. Op het programma een aantal interessante stukken, onder andere de prachtige Missa “O magnum mysterium” van Vittoria en natuurlijk”Unicornis captivatur” van Gjeilo.